torsdag 15 januari 2009

Och vilka skulle jag välja...

En sådan utmaning! Tack! Hade två gamla kollegor på middag igår och de fick lov att hjälpa mig att välja, för det var sannerligen en utmaning att bestämma vilka av alla de ledsna böcker som stod i hyllorna som skulle få vara med. En av kollegorna fick klåda när hon såg att mina böcker inte var ordentligt sorterade och erbjöd sig att komma och sortera vid tillfälle. Välkommen, sa jag! Hade en gång ett system, men det var innan flytten och innan en persons böcker blev två personers. Men det var ju inte mina böcker och i vilken oordning de står i som vi skulle prata om. Nepp. Jag ska presentera mina fem val:


Illusionisten - John Fowles. En bok man "ska" ha läst. Som jag inte har läst.

Någon annan - Tonino Benacquista. En litet okänd bok kanske?

Människohamn - John Ajvide Lindqvist. Är lite rädd för Ajvide... Läskiga böcker. Men här är suget större än rädslan.

Amberville - Tim Davys. En superhypad bok som kom för ett år sedan. Men det var något med mjukdjur som karaktärer som blev som en tröskel för mig. Men vänner, vars boksmak jag delar, menar att den är kalas! Så då bara måste jag ju.

American wife - Curtis Sittenfeld. Gillade I en klass för sig och jag hoppas mycket på den här boken.


Bild på dessa skönheter kommer

Fler hyllvärmare!



Passar på tillfället att joina er i läsandet av hyllvärmarna! Fem stycken verkar helt rimligt att klara inom de kommande fem månaderna. Det tog ett tag att bestämma vilka eftersom jag helst hade velat sitta hemma i ett par veckor och läsa alla olästa böcker, men tycker att jag tillslut fick ihop en ganska bra blandning.
Oväder av Mark Lynas kom med för att jag ska läsa en kurs i klimatologi med början nästa vecka. Dessutom är det ju ett ämne som dyker upp i olika sammanhang allt som oftast. Bortom normen 2.0 och Vad är queer är lite genusvetenskap fast av det mer lättlästa slaget, populärvetenskapliga. Till sist fick det plats en vanlig roman också - Distant Thunder med vilda västerntema. Den har jag börjat med som uppvärmning... :-)

MIN BOKHÖG


Tack för att jag får vara med! Vilken bra idé. Min hög består av:
En lampa som gör mörker av Per Odensten (köpt i oktober 1999-pinsamt)
De vilseförda av Kate Atkinson (köpt 2005, dessutom köpt en gång till i engelsk pocket, usch)
Hennes mjukaste röst av Bengt Ohlsson (köpt omedelbart då den kom ut 2007 - var så himla bråttom... retfullt när pocketboken hinner komma)
Water for elephants av Sara Gruen (köpt 2008 sedan jag i The Economist läst att den var årets mest sålda bok i USA)
The rings of Saturnav W.G. Sebald(köpt 2007 efter att blivit inspirerad av recension).

Den här utmaningen passar mig alldeles utmärkt eftersom jag bestämt att ha ett bokköpfritt år. Om det, boktips och andra bokfunderingar kan ni läsa på http://www.boktokig-bokmal.blogspot.com/